Motoristé sobě a JEDEME AUTEM

  • FB
    sdílej nás
  • INS
    sleduj nás
  • YTB
    odebírej nás

Dnešního dne byla potvrzena spolupráce politické strany Motoristé sobě a zapsaného spolku JEDEME AUTEM pro podzimní volby v hl.m. Praze.

Předseda Motoristů sobě Petr Macinka a předseda JEDEME AUTEM Mojmír Mikuláš si podali ruce na znamení dohody symbolicky před budovou Nové radnice na Mariánském náměstí.

Mojmír Mikuláš k dohodě uvedl:

Lidé z našeho spolku mají dlouholetou zkušenost s bojem za zájmy motoristů. Jen v Praze jsme za poslední tři roky napsali desítky připomínek k opatřením obecné povahy, které vydává Odbor dopravy a které deformují dopravní podmínky v neprospěch automobilistů. Účastnili jsme se mnoha dopravních komisí na jednotlivých městských částech. Připomínkovali nové dopravní stavby i revitalizace a podíleli se svým názorem na participaci. Organizovali jsme sběr podpisů a petiční akce. A mnohokrát jsme interpelovali odpovědnou poltickou reprezentaci na pražském Magistrátu, zejména radního pro dopravu Scheinherra z Čižinského Praha sobě nebo i primátora Hřiba z Pirátů. Tímto způsobem "po dobrém" jsme však upřímně dosáhli málo úspěchů, neboť antimotoristické nastavení je ideologicky prorostlé nejen současnými politiky, ale i úřednickým aparátem.

Po těchto zkušenostech je vznik politické strany, která bude primárně hájit zájmy motoristů jedinou možnou cestou a nadšeně vznik Motoristé sobě vítáme. A jsme moc rádi, že můžeme k Petrovi Macinkovi a jeho kolegům přistoupit do jejich Auta a v září s ním dojet na pražský Magistrát. V rámci dohod budeme pomáhat zkušeností, aktivitou i personálním zastoupením na kandidátce. 

Také máte z projektu radost? Nejste dosud členy našeho Klubu přátel, ale máte co nabídnout a chuť se ještě zapojit a pomáhat Motoristům sobě v plynulé jízdě na pražskou radnici? Můžete využít našich kontaktů my@jedemeautem.cz nebo +420 602 78 78 78 .

Komunální volby se letos konají ve dnech 23. a 24. září, tedy už za tři měsíce.